Prémium nyestcsapda, közvetlenül a gyártótól.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás!

Rendeljen telefonon!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286

E-mail: info@agrohydro.hu

A nyestcsapdázás folyamata

Nyest problémával küzdő érdeklődőink a nyestcsapda megvásárlása előtt teszik fel a kérdést:

Hogyan kell elkezdeni a nyestcsapdázást?

Az élvefogó csapda megérkezése (GLS 1 nap) előtt érdemes feltérképezni a nyest közlekedési helyeit, vonulási útjait. Évek óta nyestekkel küzdők számára ez nem okoz gondot, hiszen az évek alatt valószínűleg az udvar több pontján is szemügyre vettük már a nyestet.

Ha nem ismerjük az állat járását, két lehetőségünk van:
1. Tojást tehetünk az udvar különböző pontjaira, és figyeljük hogy hol tűnik el.
2. Tegyük a nyestcsapdát egy természetes felületre, az udvar egy kevéssé frekventált részén.

Általánosságban elmondható, hogy nem muszáj a csapdát a nyest orra elé helyezni, ez akár gyanút is kelthet az óvatos állatban. Ha maga fedezi fel a környezetében, és mondjuk egy madárfészek imitációt készítünk az élvefogó nyestcsapda kioldó szerkezetében, könnyebben célt érhetünk.

<imgclass=”size-full wp-image-383″ src=”http://www.nyestcsapda.hu/wp-content/uploads/2016/05/nyestcsapda-tojas.jpg” alt=”Nyest ellen álca” width=”692″ height=”356″ />

Tetszetős madárfészek imitáció, a nyestcsapda taposóján. A hajlított lemez nagy segítség: könnyebb egy tetszetős madárfészket gyártani, hiszen a fűfészek és a tojás nem akar lecsúszni, legurulni. Úgy próbáljuk elkészíteni a fészket, hogy az természetes hatású legyen, továbbá a nyest csak úgy férjen hozzá a tojásokhoz, ha “beletúr” a fészekbe. Közben kioldja a nyestcsapda ajtajának rögzítő szerkezetét, és kelepcébe kerül. Macska befogás egyoldalas, eltolt taposós szerkezetű csapdával hasonló módon történik, olajos hal vagy száraz macskatáp csalétekkel.