Prémium nyestcsapda, közvetlenül a gyártótól.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás!

Rendeljen telefonon!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286

E-mail: info@agrohydro.hu

Ha a legjobb nyestcsapdát keresi,
MOST megtalálta!

Nyestcsapda kérdések

“Miért pont nyestcsapdát vásároljak? Vannak nyestriasztók is a piacon.”

A nyestcsapda használatával a kártevő nyest fizikailag eltávolításra kerül a területről, vagyis magát a problémát szüntetjük meg. Az ultrahangos nyestriasztó legtöbbször nem is alkalmas egy ingatlan (például padlástér) védelmére, mivel a nyest gyorsan hozzászokik. De ha sikerül is egy időre távol tartani a padlástól, a territóriumát nem hagyja el. Az udvaron, kertben bizonyára találkozunk még aktív jelenlétével, kifosztott madárfészek, elpusztított kismacska, baromfi vagy szétrágott gépjármű motortér formájában.

“Láttam olcsóbb nyestcsapdát is a neten. Miért ezt vegyem?”

Szupercella kivitelű nyestcsapdánk erős rácsszerkezetből, minőségi ponthegesztéssel készül.
Csak mi gyártunk lemez aljzatú nyestcsapdát a magyar piacon, melybe álcázás nélkül is besétál a nyest.
A nyestcsapda ajtaja oldalanként két ponton zár, így a nyest nem tudja felfeszíteni.
Szintén egyedülálló fejlesztés a V-alakban hajlított, széles taposólemez, melynek előnyei:
– egyszerű csalétek elhelyezés
– átléphetetlen (egyoldalas használat esetén fontos)
– nagyobb erőkar (óvatos, maszatolós nyest is könnyen kioldja a csapdát).

“Már vettem egy olcsóbb nyestfogót, de a befogott nyest szétrágta a rácsot.
Mi a garancia, hogy amit itt veszek az jobb lesz?”

Garantáljuk, hogy a szupercella rácsszerkezete ellenáll a legvérmesebb nyestnek is.
Több száz eladott csapdánk közül egy esetben sem kaptunk ilyen jellegű reklamációt.
A csapda kompromisszummentes minősége a legfontosabb.
Garantáltan nem mi vagyunk a legolcsóbbak, de a legjobb nyestcsapdát tőlünk kapja.

“Milyen távolságra vigyem el a befogott nyestet?”

A nyest aktivitási körzete egy néhány száz méter átmérőjű terület. 2-5 km-re szállítva már valószínűleg nem találna vissza a vadászterületére, de javasolt ezt vastagon túlbiztosítani.
A nyest szabadításának távolságára 10-15km-rel távolabbi, lakatlan jellegű területet javasolunk.

“Nem fog harapni a nyest, amikor szállítom a nyestcsapdában?”

A zárt állapotú nyestcsapdát a végeken biztonságosan meg lehet fogni, a befogott állat nem tud harapni vagy más módon kárt tenni az emberben. A lemez aljzat miatt a szállító járműben sem. A nyest egyébként csak a csapdában vérmes vadállat, amint kinyitja a csapda ajtaját, el fog szaladni.
Ha ennek ellenére sem akarja felnyitni a csapda ajtaját, lábbal taszítson kettőt a nyestcsapdán, hogy az a feje tetejére forduljon. Az ajtók ekkor kinyílnak, a nyest szabadon távozhat.

“Mi van akkor, ha több nyest is garázdálkodik nálunk?”

Ez esetben egymás után kell befogni az állatokat. A csapdában nincs elromló alkatrész, tartós kültéri használatra terveztük. Tapasztalataink nem támasztják alá azt a hiedelmet, hogy a “nyest érzi a társa szagát, és nem megy bele”. Pontosan ennek ellenkezőjét jelzik vissza megrendelőink, erősen nyestes ingatlanokon az első példány befogása után szoktak felgyorsulni az események.
Ennek valószínű magyarázata az, hogy a nyest érzi fajtársa szagát csapdában, így érdeklődését is jobban felkelti a befogó ketrec.

“Sok macskánk van. Mi történik akkor, ha macska megy a csapdába?”

Nem esik bántódása, a csapdából pedig egy mozdulattal ki tudja engedni a megszeppent cicát.
Előfordul hogy a csapda macskát, patkányt, görényt, szarkát,  vagy egyéb, nem célállatot ejt fogságba.
Célszerű nyestfogó csalétek kiválasztása ennek esélyét minimalizálja.
A csapda mellé adott videón pontos instrukciókat adunk a nyestcsapdázáshoz.

“Mennyi idő múlva fog a nyest csapdába esni?”

Erre nem tudunk válaszolni. Az átlagos nyestbefogás ideje 1-2 hét. Előfordul hogy 2-3 nap alatt eredmény van, de előfordulnak hosszú heteken át tartó eredménytelen nyestcsapdázások is.
Olyan ingatlanokon, ahol a nyest napi szinten tartózkodik, ezen kívül ismerjük a közlekedési útjait, továbbá szakszerűen felállított nyestcsapdát feltételezünk, 10 nap alatt a nyest általában csapdába esik.

“Nálank a tetőben van a nyest, de nincs padlástér. Hol csapdázzak?”

Az udvaron. A nyest nem éli le a teljes életét a padláson, az csak egy búvóhelyéül szolgál.
Az éjszaka folyamán bizonyosan bevadássza a territóriumát, bejárja vadászterületét.
Mi olyankor is az udvaron javasoljuk felállítani a nyestcsapdát, ha egyébként a padlás megközelíthető az ember számára. A padláson felállított nyestfogó jobban kiugrik a környezetből, mint az udvarra telepített csapda. A padláson nehézkes ellenőrizni, problémás le-föl cipelni a csapdát. Az udvaron való csapdázás egyszerűbb, és általában eredményesebb is mint padláson.

“Az autót piszkálja a nyest. Van valami más módszer a csapdánk kívül?”

Az autó motorterét lehet védeni nyestriasztó aeroszollal való befújással.
Azonban ezt hetente ismételni szükséges, tehát a problémát nem oldja meg.
Célravezetőbb, ha magát a problémát (a nyestet) távolítjuk el a területről.
Erre kizárólag az élvefogó nyestcsapda alkalmas, ez az egyetlen hatékony és törvénybe nem ütköző módszer a nyestprobléma megoldására.

“Mióta itt nyest, tele az udvar kullancsokkal. Mi a teendő?”

Csapdázni kell a problémás állatokat, ezt követően érdemes végezni egy kullancsirtást (zöldterületi permetezést).

“A kutya nem fogja piszkálni az udvaron befogott nyestet?”

De igen, bizonyosan. A nyestcsapda lemez aljzatának két végén rögzítő furatok vannak, ennek segítsével a csapda talajhoz rögzíthető. Ezzel tudjuk megakadályozni, hogy a kutya felborítsa a csapdát, és kiszabadítsa az állatot. A magyar piacon kizárólag cégünk csapdái rendelkeznek ezzel a lehetőséggel.

“És ha én inkább lelövöm vagy megmérgezem a nyestet?”

A 2012. évi, a Büntető Törvénykönyvről szóló C. törvény XXIII. fejezetének 245.§-a rendelkezik a környezet és a természet elleni bűncselekményekről. Ezen jogszabály alapján bűncselekményt követ el, mely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

“Ha beszerzek kutyát, elmegy a nyest a háztól?”

Nehéz erre válaszolni. A nyest általában nem kedveli a kutyás ingatlanokat, de nem ritka hogy a kutyák ellenére is dorbézol a padláson. Az urbanizálódott nyest rendkívüli módon alkalmazkodik a környezethez. Kiismeri a kutya lehetőségeit és tehetségét, gyakran vonul el tüntetőleg a láncra vert kutya orrától egy méterre. Pontosan tudja, hogy nem eshet baja.

“Azt szeretném hogy maguk fogják meg a nyestet. Ez lehetséges?”

Sajnos nem. A nyestcsapdázás időtartama nem kalkulálható, így egy cég számára ez nem árazható be.
A felállított nyestcsapda igényel napi fél perc foglalkozást, iránymutatásaink szerint ezt bárki képes elvégezni. A nyestcsapda használata nem igényel különös műszaki érzéket vagy szaktudást. Nem árt ha ismer az ember néhány nyestfogó praktikát, ezeket ismertetjük a csapda mellé küldött DVD videón.

“Nagyon drága ez a nyestcsapda. Olcsóbbat nem tudnak adni?”

De igen. 20.000Ft-ért (60cm, egyoldalas) 23.000Ft-ért (80cm, kétoldalas) is készítünk nyestfogásra alkalmas csapdát. Ezen csapdák a szupercellához hasonló, erős rácsszerkezettel készülnek, ebben ugyanis nem lehet kompromisszumot kötni nyestcsapda esetén. Azonban méretben, kialakításban igyekeztünk költséghatékony irányba mozdulni. A 60cm-es verzió egyoldalas, zuhanóajtós kivitel, a nyest csak egy oldalról érkezhet, ez különösen óvatos példányok okozhat gondot (nem látja a kiutat, ezért nem megy bele). Ennek kiküszöbölésére azonban a ketrecet felszereltük élő állat behelyezésére alkalmas rekesszel, így a nyestcsapda alkalmas akár patkány, csibe, galamb felhasználásával való nyestfogásra.
Ez az opció a kényes nyestek számára is vonzóvá teszi a csapdát, mivel felkeltjük a vadászösztönét.
A 80cm-es verzió egyetlen lényeges hátránya a szupercellához képest: a rácsos aljzat. A hatékony működéshez ezt álcázni szükséges, az alsó rácsozat homokkal való leszórását javasoljuk.

“A nyestcsapdát minden finomsággal feltöltöttem, de még nem ment bele a nyest. Mi lehet a gond?”

Általában nem javasoljuk a svédasztal készítését a nyestfogó csapdában. Pontosan nem tudjuk hogy mi a magyarázat, de lényegesen vonzóbb a nyestcsapda, ha csak egy fajta táplálékot kínálunk fel benne.

“Mit tegyek a nyestcsapdába?”

Az általunk gyártott nyestcsapdákban fogtak már nyestet szőlővel, meggyel, macskatáppal, lekváros kenyérrel, csirkecombbal, mézzel, olajos hallal, virslivel is. Az urbanizálódott nyest mindent megkóstol, amihez hozzáfér az ember közelében, gyakran a szemétből él. Azonban mi a tojással való nyestcsapdázást javasoljuk, praktikus szempontok miatt. A tojás nem romlik meg hosszú ideig való kültéri használat mellett sem (vagy ha mégis, egy mozdulattal kidobjuk a nyestcsapdából). További előnye, hogy a macska számára nem vonzó, így a felállított nyestcsapda nem lesz folyamatos macskafogó hely. Véletlenszerűen persze belesétálhat a cica, őt egy mozdulattal ki kell engedni. A tojás a csapdában nem büdösödik, nem járják a hangyák, nem köpik be a legyek – ha hússal helyezi ki a nyestcsapdát ez mind kellemetlenség lehet. A tyúktojás is alkalmas, de még szerencsésebb a fürjtojás. Városi környezetben a nyest kevésbé ismeri a tyúkok tojásait, míg falusi környezetben előszeretettel lopkodja azokat. Kisebb tojásokkal az urbánus nyest is bizonyosan találkozik, a városi galambok fészkeit gyakran dézsmálja. Az apró fürjtojás a finnyás nyestek érdeklődését is felkelti, főleg ha tetszetős fészket gyártunk a nyestcsapda belsejében, madárfészket imitálva. Ez a nyest fészekfosztogató ösztönét felébreszti, mely gyakran erősebb mint az óvatossága. A szupercella széles taposója V-alakban hajlított lemez, ez különösen alkalmas a fészek elkészítésére, nem kell félni hogy elgurul a tojás a nyestcsapda taposójáról.

“Mi van ha felállítom tojással a nyestcsapdát és nem megy bele?”

Ez esetben a nyestcsapda felállítási helyét kell változtatni, majd váltani más csalétekre.

“Mire való a két lyuk a nyestcsapda lemez aljzatának végein?”

Ezzel rögzíthetjük a nyestcsapdát a talajhoz, megakadályozhatjuk hogy egy kutya felborítsa a csapdát és kiengedje a befogott nyestet. Továbbá a nyest befogását követően a csapda ajtókat is ide rögzíthetjük drót, zsineg, kábelkötegelő stb segítségével. Így döntve is lehozhatjuk a nyestet a csapdában, szűk padláslejárókon lehet erre szükség.

“Tervezek venni a nyestcsapda mellé nyestriasztó spray-t is, hogy addig is befújom vele az autót.”

Nem javasoljuk. A nyestcsapda működési elve a vonzó hatáson alapul. Ne zavarjuk össze a nyestet azzal, hogy távoltartó hatású ragacsos löttyökkel fújjuk be az autót. Lehetséges hogy a nyestriasztóval való befújást követően napokig nem is fog jelentkezni a nyest. Sajnos a problémát magát nem oldja meg, a nyest garantáltan nem költözik el némi befújás hatására, esetleg néhány napig kerülni fogja az ingatlant. És ezzel keresztbe húzza a gyors nyestfogásra apelláló terveinket.

“A nyestcsapdával más állatot is be lehet fogni?”

A szupercella (100cm, lemez aljzat, hajlított taposó) kialakítású nyestcsapda alkalmas patkány, görény, macska csapdázására is. Azonban fogtak már vele varjút, rigót, galambot, sünt, pelét, mókust, nyulat, sőt kölyök rókát is. Macska méretig bármilyen kisállat befogására alkalmas.

Cégünk nem csak gyártja és forgalmazza,
használja is a nyestcsapdákat!

10 éves kártevőirtó és nyestfogó gyakorlat, továbbá folyamatos terepmunkák tapasztalatainak eredménye ez a masszív, kompromisszumoktól mentes nyestfogó csapda.

Saját gyártóbázisunk készíti a ketreceket, vásárlásával hazai munkahelyeket támogat.

Ha a legjobb nyestcsapdát keresi, most megtalálta.
Magyar termék, nem kínai silány minőség!

A nyestcsapda házhozszállítása ingyenes! Ingyenes postázás feltétele az előreutalás.

Számláját e-mailben küldjük el. Megrendelést telefonon, sms-ben és e-mailben egyaránt leadhatja.