Prémium nyestcsapda, közvetlenül a gyártótól.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás!

Rendeljen telefonon!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286

E-mail: info@agrohydro.hu

Az utóbbi időben sok gyenge minőségű élvefogó jelent meg a magyar piacon:

Ne vegyünk meg olyan nyestcsapdát, mely már ránézésre is gyenge anyagból készült: ha kézzel benyomható a rács akkor a nyestet nem tartja benn. Óvakodjunk a kisméretű eszközöktől (kétoldalas csapda esetén minimum 90cm), mert ebbe a nyest bele sem megy, illetve a csapda ajtó nem tud záródni. Kerüljük a házilag kendácsolt, fából készül csapdákat – ezek sem tartják benn a szabadulni igyekvő nyestet.

Ne vegyünk meg olyan csapdát sem, melynek mechanikája vagy bármely alkatrészének minősége kétségeket ébreszt. Jó ha tudjuk: a befogott nyest minden áron szabadulni próbál: a rossz minőségű nyestcsapda nem fogja meg a nyestet, de ha mégis akkor nem tartja benn. Nincs rosszabb, mint amikor a befogott nyest szétcincálja a gyenge ketrecet. majd kiszabadul. A ravasz állat könnyen tanul, a jövőben óvakodni fog a gyanús ketrec-szerkezetektől. Nyestfogásra alkalmas csapdával is csak álcázás után lehetünk eredményesek ilyen esetben.

 

Most olyan élvefogó csapdákat mutatunk meg,
melyen NEM ALKALMASAK nyestfogásra:

Ezt a képet egy vásárlónk készítette, hazai webshopban 11.000Ft-ért vásárolt csapdáról. A nyestcsapda a kihelyezést követő 10 napon belül eredményes volt, az éjszaka kellős közepén hallotta is emberünk a csapda lecsapódását.
Reggel az első dolga volt ellenőrizni a csapdát, a képen látható látvány fogadta.
A ketrec szétfeszítve, a nyest természetesen nem volt benne. Jól látható, hogy a befogott nyest addig harapta, feszegette a csapdát, míg tönkretette azt. A rács ponthegesztése nem bírta ki az erőhatást, a csapda kuka, nyest kiszabadult. Az incidenst követően a nyest probléma nem szűnt meg, így találta meg cégünket az ügyfél. Szupercella vásárlását követően, 6 nap múlva lett meg az állat.
Ha az állat kiszabadul egy csapdából, másodszor sokkal nehezebb, időigényesebb lehet befogni.
A történet tanulsága az, hogy érdemes első körben minőségi nyestcsapdát vásárolni.

“Gazdaságos kialakítású nyestcsapda – csirkedrótból”

Az alábbi csapdát mi rendeltük egy hazai kisipari gyártótól. Elrettentő példaként.
Ezen nyestcsapda hossza (100cm) és átmérője (25cm) teljes mértékben alkalmas lenne nyestfogásra.
A csapda olyan gyenge rácsból készül, hogy szinte kézzel összegyúrható. Lényegében egy csirkedrót erősségű rácsból gyártott csapda. Ez bizonyosan alkalmatlan a nyestfogásra.
A szabadulni próbáló nyest pillanatok alatt szedné darabokra ezt a csapdát.
Ezen csapda mérete lényegében ugyanaz mint a mi csapdánké. Azonban pillekönnyű, nincs benne anyag. A szupercella tömege 7.5kg, ez a csapda csak 2.1kg.
Vagyis kb negyede anyagból készül. Vajon melyikből fog kiszabadulni a nyest?

“Meghibásodó zárszerkezet”

Érdekesség, a csapda zárásának kialalakítása. Egy elmés, rugós zárszerkezet biztosítja az ajtó zárását.
Működik ez, de tartós kültéri használat esetén porosodni, rozsdásodni hajlamos, továbbá a rugó idővel elfárad, és a nyestcsapda ajtó zárását már nem garantálja. Érdemes még megfigyelni a peremezett erősítést nélkülöző, egy ponton rögzített ajtó problémáját. Ha nem a rácsot szaggatja szét a nyest, akkor a csapdaajtó szélét feszíti fel. A lényeg nem változik, ez a csapda nem tartja benn a szabadulni igyekvő nyestet.A képen látható az újonnan ügyes, kültéri használat mellett azonban bizonyosan problémás rugós rögzítőszerkezet. Nem tarjuk jó ötletnek. Folyamatos gondozást igénylő alkatrész használata nem célszerű egy nyestcsapda gyártása során. Cégünk csapdái nem tartalmaznak elromló vagy elfáradó alkatrészeket. Kizárólag gravitációs-mechanikus elven működő csapdát készítünk, kompromisszumok nélkül.

Cégünk nem csak gyártja és forgalmazza,
használja is a nyestcsapdákat!

10 éves kártevőirtó és nyestfogó gyakorlat, továbbá folyamatos terepmunkák tapasztalatainak eredménye ez a masszív, kompromisszumoktól mentes nyestfogó csapda.

Saját gyártóbázisunk készíti a ketreceket, vásárlásával hazai munkahelyeket támogat.

Ha a legjobb nyestcsapdát keresi, most megtalálta.
Magyar termék, nem kínai silány minőség!

A nyestcsapda házhozszállítása ingyenes! Ingyenes postázás feltétele az előreutalás.

Számláját e-mailben küldjük el. Megrendelést telefonon, sms-ben és e-mailben egyaránt leadhatja.