Prémium nyestcsapda, közvetlenül a gyártótól.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás!

Rendeljen telefonon!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286

E-mail: info@agrohydro.hu

Nyestkár – nem fizet a biztosító

Mindenki félti az autóját a különböző károktól, ezért mindenki próbál ellene valamiféle módon tenni. Valaki megpróbál védett helyre parkolni, valaki ponyvát használ, vagy garázsban tartja a gépjárművét. Ez megvédi ugyan az időjárástól és az esetleges külső behatásoktól a járművet, de mi van, ha nyest érkezik a területre és nem tágít?!
Ez az aranyos, jól alkalmazkodó kisragadozó igen nagy károkat tud okozni féltett autónkban és ebben nem gátolja meg sem a garázs, sem pedig a ponyva.
A nyest egy kistestű (macska méretű) ragadozó, nem rágcsáló, mégis előszeretettel rágcsálja meg az autó kábeleit és a motor zajszigetelését, amikből olykor súlyos problémák is kialakulhatnak (égett már ki gépjármű, traktor az elrágott kábel miatt). Ha a nyest éppen nem képzeli magát rágcsálónak, akkor sípályaként tekinthet szeretett vasunkra. A kisállat csúszkálásával megkarcolhatja a fényezést, amit költséges lehet helyreállítani. Ha nem kedveli a nyest a sportokat, akkor még mindig üríthet a fényezésre, mely megmarhatja azt és emellett nem kellemes takarítani sem.

Ha mázlink van és békén hagyja az autót, akkor még mindig okozhat kárt a padláson, vagy állattenyésztőknek is komoly anyagi károkat okozhat a tenyészállatok kölykeinek elpusztításával. A padláslakó szívesen alakít ki magának a szigetelésből kényelmes alvóhelyet, illetve szívesen fogyasztja a zsákmányul ejtett állatokat rejtekhelyén. A szigetelőanyag pótlása nem olcsó mulatság, és nem egyszerű művelet. Ha éppen a megrongált szigetelőanyagon akarja elfogyasztani a nyest táplálékát, akkor számíthatunk a gipszkartonon foltokra is. Nem csak az elpusztított és felhurcolt állatok teteme okozhat a gipszkartonon szennyeződéseket. A nyest nem mindig használja autónkat, vagy a kertünket ürítő helyként, néha a padlás egyik pontját szemeli ki erre.

Az anyagi károk mellett pedig felboríthatja életünket is, hiszen a nyest általában éjszaka és hajnalban aktív a padlásokon. Na de majd a biztosító fizet, ha nyestkár ér minket! Ez biztosan a legtöbb nyest által látogatott ember eszébe jut. Sajnos a biztosító nem fizet sem autó, sem pedig a házat ért károkért. A casconál a nyestkárt tiltólistára tették kifizetés szempontjából, mint a hűtőfolyadék-megfagyása által létrejött kárt, háborút, tömegmegmozdulást és a terrortámadást.

Mit tehet, ha nyest költözik az ingatlanára? Próbálkozhat a kutyaszőrrel, kutyaürülékkel, állandóan szóló rádióval és a nyestriasztó kirakásával, de ezek mind hatástalanok lesznek. A nyest intelligens, könnyen rájön, hogy nincs ezek mögött valós fenyegetettség és (ha szerencsénk van akkor) pár napig marad csak távol az ingatlantól, gépjárműtől. Lehet egyáltalán tenni valamit a nyest ellen? Igen, fizikailag kell eltávolítani őt a területről. Na de hogyan lehet egy vadállatot eltávolítani a területünkről anélkül, hogy megsérülnénk?! A nyest átverhető, csak meg kell adni számára az időd és a megfelelő eszközöket kell felhasználnunk ehhez. A nyestcsapda a legjobb megoldás az állat biztonságos eltávolítására. A nyest nem védett ugyan, de elpusztítani nem szabad, mert az tiltott. A nyestcsapda élve fogja meg az állatot, nem esik bántódása, ez a módszer engedélyezett és egyedül ez hatékony. Ha nyestje van, szerezzen be minél előbb egy profi ketrecet, ami nem csak megfogja, bent is tartja az állatot. Ha esetleg róka tizedeli a baromfit, rókacsapda is vásárolható tőlünk, élvecsalis rekesszel.